Ambasadoarea Franței în România a decorat trei profesioniști din domeniul media

Ambasadoarea Franței în România, doamna Laurence Auer, a decorat marți, 25 mai, în cadrul unei ceremonii restrânse la Reședința Franței, trei profesioniști din domeniul media : doamna Ina Dumitrache, directoare adjunctă a RFI România, doamna Mirela Nagâț, realizatoarea emisiunii Cooltura, difuzată de TVR 1, și domnul Ovidiu Nahoi, redactor-șef al RFI România. 

Astfel, Ambasadoarea Franței a conferit însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Meritului, a doua cea mai înaltă distincție după Legiunea de Onoare, doamnei Ina Dumitrache, în semn de recunoaștere a angajamentului său în sprijinul difuzării, în mod liber și profesionist, a informațiilor și al francofoniei. 

„Pe lângă difuzarea culturii franceze și francofone, RFI România contribuie la difuzarea de informații fiabile și verificate, într-un peisaj media perturbat. În calitate de directoare adjunctă, sunteți unanim recunoscută ca fiind un profesionist de prim rang, un reprezentant important al elitei românești francofile și francofone”, a declarat doamna Auer, despre directoare adjunctă a RFI România, în discursul său. 

La rândul său, doamna Mirela Nagâț a primit însemnele de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor, unul dintre cele patru ordine ministeriale franceze, care este destinat domeniului artelor și literaturii, ca recunoaștere a muncii sale în favoarea francofoniei și a relațiilor culturale dintre Franța și România. 

„De-a lungul carierei dumneavoastră de jurnalist cultural, ați susținut promovarea culturii franceze și a francofoniei, contribuind astfel la crearea de legături între România și Franța. (…) Numirea dumneavoastră în gradul de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor recompensează pe deplin contribuția la relațiile culturale dintre cele două țări”, se arată în discursul Ambasadoarei Franței în România.

În cadrul aceleiași ceremonii, domnul Ovidiu Nahoi a primit însemnele de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, distincție menită să pună în valoare angajamentul său permanent și întotdeauna marcat de profesionalism, în beneficiul Franței și al României.

„Integritatea dumneavoastră intelectuală și etica jurnalistică au contribuit, de asemenea, la transformarea postului (RFI România –n.r.) într-unul imparțial de referință în România, care astăzi are o influență considerabilă asupra factorilor de decizie politică și economică. (…) Prin intermediul acestei decorații, Franța recunoaște astăzi în mod solemn rolul dumneavoastră în peisajul media din România, cel de mare profesionist al radioului, și angajamentul dumneavoastră față de francofonie”, a declarat  doamna Laurence Auer.