Ministrul muncii doreşte ca noua legislație privind sistemul de pensii să fie gata până la mijlocul anului viitor

Realizator: Un nou ordin al ministrului muncii prevede că toate documentele care atestă modul în care a contribuit o persoană la sistemul de pensii să fie înregistrate în procesul de evaluare a acestor venituri – a declarat, astăzi, ministrul de resort Raluca Turcan. Ea a precizat că suma care trebuie plătită de Casa Națională de Pensii în urma unor decizii judecătorești este în creștere.
Raluca Turcan: Dacă anul trecut am plătit pentru procesele câștigate de pensionari împotriva statului român 10 milioane de lei, doar în primul trimestru al acestui an cheltuielile de judecată plătite de către Casa Națională de Pensii se ridică la 3,2 milioane de lei, ceea ce ar însemna în același ritm până la finalul anului să depășim 13 milioane de lei. Evident că până nu venim cu o lege a pensiilor este foarte posibil ca șirul proceselor să continuie. Însă, după ce terminăm noua lege a pensiilor dorim ca toate informațiile care atestă contributivitate, vechime, specializare, să fie operate în format electronic.
Realizator: Ministrul muncii, Raluca Turcan, a precizat că speră ca noua legislație privind sistemul de pensii să fie gata până la mijlocul anului viitor – ne-a transmit reporterul RRA Atena Teognoste./rpatulea/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 mai)