Mirela Nagâț, Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor – Jurnalista TVR a fost decorată de Ambasada Franței

Jurnalista TVR Mirela Nagâț, realizatoarea emisiunii „Cooltura” (TVR 1), a fost decorată de statul francez cu Ordinului Artelor și Literelor, a doua cea mai înaltă distincție oferită de statul francez, după Legiunea de Onoare.

Momentul marchează, astfel, o recunoaștere a susținerii Televiziunii Române pentru francofonie și valorile culturale din Hexagon prin producțiile difuzate pe posturile TVR, emisiunea „Cooltura” fiind ca un portdrapel în acest sens.

„O distincție din partea statului francez înseamnă implicit o recunoaștere a muncii mele în TVR. Iar munca este legată de aproape 6 ani de zile într-un mod înverșunat de emisiunea Cooltura a televiziunii publice pe care am reușit să o impunem în fața publicului. A devenit un brand de calitate, de excelență și momentul acesta, al decorării, e un semn în plus, dincolo de reacțiile pe care le avem de la telespectatori”, a declarat Mirela Nagâț, imediat după decernare.

Ceremonia a avut loc la Ambasada Franței din București, Mirela Nagâț fiind decorată de Excelenta Sa Laurance Auer, ambasadorul Franței în România, alături de jurnaliștii RFI Ina Dumitrache și Ovidiu Nahoi.

Emisiunea „Cooltura” a debutat în grila Televiziunii Române în anul 2015 și, de-a lungul anilor, Mirela Nagâț ne-a prezentat oameni remarcabili și evenimete excepționale din lumea artelor, cinematografiei, muzicii, literaturii etc. Emisiunea poate fi urmărită la TVR 1, sâmbătă, de la ora 11.30.

(Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol TVR – 26 mai 2021)