Raport Expert Forum privind felul în care partidele cheltuiesc banii din subvenții

Realizator: Modul în care partidele politice cheltuiesc banii din subvențiile acordate de la buget este în continuare lipsit de transparență, se arată într-un raport de monitorizare pentru 2020, publicat astăzi de Expert Forum. Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu Buică, spune că este necesar un cod al finanțării formațiunilor politice.
Constantin Mitulețu Buică: Cel mai important lucru este să avem un cod al organizării și funcționării partidelor, care să cuprindă și partea de finanțare a campaniilor electorale și partidelor politice. De ce? Pentru că degeaba îi sancționăm cu 50.000 amendă, cu 200.000 de lei amendă pentru că asupra conducerii acelor partide care nu primesc subvenții nu ne putem îndrepta cu prea multe lucruri atunci când nu remediază problemele sau nu plătesc amenzile.
Realizator: Raportul realizat de Expert Forum va constitui un punct de plecare pentru controalele pe care Autoritatea Electorală Permanentă le va efectua în perioada următoare pentru a verifica dacă partidele politice au respectat legea în ceea ce privește finanțarea./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 mai)