Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, rămâne în închisoare

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, rămâne în închisoare după ce Tribunalul București i-a respins astăzi cererea de eliberare condiționată. Decizia este definitivă, după cum transmite reporterul nostru, Diana Surdu, care ne oferă detalii în direct.

Reporter: Bună dimineaţa, Cătălin. Potrivit Tribunalului Bucureşti, fostul lider social-democrat poate face o nouă solicitare de eliberare condiționată după data de 27 august 2021.

Liviu Dragnea a executat doi ani de închisoare din pedeapsa de trei ani și jumătate primită în mai 2019 în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. Magistraţii au judecat ieri cererea sa, deşi avocata acestuia solicitase amânarea până când Curtea de Apel Bucureşti hotărăşte în legătură cu cererea de mutare a procesului de eliberare condiționată la un alt tribunal din țară în 16 iunie.

Dragnea a contestat decizia de la Judecătoria sectorului 5, susţinând că sentinţa judecătoriei este neîntemeiată și nelegală. Liviu Dragnea a afirmat ieri, audiat prin videoconferință, că în ultimele nouă luni a fost supus la abuzuri, fiind privat de drepturile la muncă, hrană, sănătate, asistenţă juridică şi a declarat că nu înţelege de ce a fost sancţionat pentru discuţia online cu Anca Alexandrescu, fosta sa consilieră. /apuscasu/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 mai