RADIO FRANCE INTERNATIONALE: Consiliul Național PNL – Premierul Florin Cîțu și-a depus candidatura pentru președinția partidului

Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal a decis declanşarea procedurilor de alegeri în partid, fapt pentru care, Consiliul Naţional PNL s-a reunit astăzi, principalele puncte pe ordinea de zi fiind stabilirea procedurilor și stabilirea datei congresului şi convocarea acestuia.

Data propusă pentru Congres este 25 septembrie. Numărul total de delegaţi va fi de 5.000. Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că: ”Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, înseamnă alegerea conducerii la toate nivelurile”. Astfel că, în calendarul propus: în perioada 1-15 iunie vor avea loc adunările generale ale organizaţiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania pentru congres„, a precizat Orban. Înainte de începerea Conferinței Naționale, premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru președinția formațiunii politice.

Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Vă mulţumesc că sunteţi azi alături de mine, când fac acest anunţ important pentru partid, pentru România şi pentru mine. Am decis să mă înscriu pentru competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Le mulţumesc şi liderilor politici puternici din PNL care au crezut în mine din primul moment în care m-am înscris în partid şi care şi astăzi mă susţin şi fac parte din echipa mea. Liberal convins, singura variantă pentru mine a fost PNL. Sunt liberal convins, un om care am trăit toată viaţa după principiile liberale. Le-am aplicat, le-am respectat, oriunde am muncit în lumea asta. Ştiţi foarte bine că doar liberalismul salvează România” – Florin Cîțu. Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, după anunțul lui Florin Cîțu că va candida la șefia PNL, că „va fi un festival al democrației” în partid și că va fi „o competiție frumoasă”. „Va fi o competiție de proiecte și sunt convins că rezultatul acestui Congres va fi un rezultat pozitiv pentru PNL și pentru România. Sigur că în această competiție, am avut o discuție cu Florin Cîțu, am început deja fixarea unui cadru care să fie un cadru extrem de onest, al unei competiții de proiecte de viziuni, de idei, în care să prezentăm membrilor PNL ofertele noastre. Echipa mea este Partidul Național Liberal. Avem în față o competiție frumoasă, o ocazie de a prezenta viziunea, obiectivele proiectele fiecăruia dintre candidați, astfel încât să arătăm că PNL are o resursă umană puternică și capacitatea să ofere soluții pentru România.”, a declarat Ludovic Orban, după anunțul lui Florin Cîțu.

Articol de Sorin Bejan

https://www.rfi.ro/politica-134531-consiliul-national-pnl-premierul-florin-citu-si-depus-candidatura-pentru-presedintia

RADIO FRANCE INTERNATIONALE, 30 mai 2021