Cercetări în dosarul exploziei de la Arad

Realizator: În dosarul exploziei de la Arad, în care a murit omul de afaceri Ioan Crișan, se fac acum cercetări pentru omor calificat cu premeditare. Procurorii Parchetului General au schimbat încadrarea faptei. A fost finalizată cercetarea la fața locului, au fost audiați mai mulți martori, iar procurorul de caz a dispus realizarea mai multor expertize. Specialiștii apreciază că este vorba despre o răzbunare, nu de un atac terorist sau de implicarea unui grup mafiot. Avocatul Viorel Pașca, profesor de drept penal la facultatea din Timișoara:

Viorel Pașca: Dacă se conturează ideea unui grup organizat, sigur îl va lua DIICOT-ul, dar atâta timp cât ipotezele merg pe un act de răzbunare, decontare între două persoane sau știu eu cine, rămâne procuratura, procurorul obișnuit, Procuratura Generală, că au luat-o așa. Nu poți să îl iei ca act terorist, că dacă ar fi act terorist ar merge la DIICOT. Deocamdată nu sunt elemente pentru a trage concluzia că e acțiunea unei grupări infracționale.

Realizator: Omul de afaceri Ioan Crișan a murit sâmbătă, după ce mașina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad, transmite Radio România Timișoara./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 iunie