În România a început vaccinarea copiilor între 12 și 16 ani împotriva COVID-19

Copiii între 12 şi 16 ani se pot vaccina împotriva COVID-19 începând de astăzi. Înscrierile pe platformă s-au făcut în ultimele două zile prin contul părinţilor, care trebuie să îşi dea consimţământul. Tinerii vor primi serul de la Pfizer-BioNTech, autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului la sfârșitul săptămânii trecute.

Între timp, a scăzut ritmul de vaccinare, o tendinţă care se constată în ultima perioadă, dar şi numărul de cazuri de coronavirus. Ştie mai multe despre ultimele cifre Ciprian Sasu:

Reporter: Maratoanele destinate imunizării, centrele de vaccinare direct din maşină şi caravanele nu au atras un număr prea mare de români în ultima zi. Au fost inoculate cele mai puţine doze din ultimele două luni (cu excepţia duminicii din Paştele Ortodox) – mai puţin de 53.000. Şi numărul persoanelor care fac prima doză este tot mai mic – ieri, doar 16.700.

Ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, s-a declarat îngrijorată de acest trend descendent. Invitată la un post de televiziune, ea a subliniat că accesul la vaccin nu mai reprezintă o problemă, dar că ar trebui crescută rata de imunizare în mediul rural. Prin urmare, ţinta pe care şi-au propus-o autorităţile, de 5 milioane de persoane imunizate, nu a fost atinsă.

În schimb, veşti bune vin de la autorităţi în privinţa evoluţiei pandemiei, rata de contaminare fiind în scădere şi ieri. Şase judeţe nu au raportat niciun caz de COVID-19, iar alte 20 au avut mai puţin de 5. Au fost anunţate 241 de cazuri noi, din aproape 27.000 de teste./rjurubita/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 2 iunie