Reprezentant RRI în Comitetul Adunării Radiodifuzorilor Internaţionali din EBU

La 1 iunie 2021 membrii Adunării Radiodifuzorilor Internaţionali (International Broadcasting Assembly – IBA) din cadrul EBU (European Broadcasting Union – Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune, organizaţie a radiodifuzorilor publici) au ales noul Comitet al Adunării.
Preşedinte al Comitetului a fost aleasă Simona Martorelli, Director de Relaţii Internaţionale şi Afaceri Europene la RAI (Italia).
Între membrii aleşi se află Eugen Cojocariu, Secretar general Radio România Internaţional (RRI). Au mai fost aleşi reprezentanţi de la Deutsche Welle, France Médias Monde, France Télévisions, Radioteleviziunea Croată (HRT), Radioteleviziunea Serbiei (RTS) şi Corporaţia de Radio şi Televiziune Spaniolă (RTVE). Comitetul, ales pentru 2 ani, conduce activităţile de cooperare ale IBA şi stabileşte agenda Adunării anuale.
IBA reuneşte posturi care transmit la nivel internaţional (TV, radio şi online) pentru a discuta despre provocări strategice, pentru a identifica domenii de sprijin reciproc, asistenţă şi schimb de cunoştinţe şi pentru a pune în comun resurse cu alte activităţi EBU. IBA a fost creată în 2015 printr-o decizie a Adunării Generale a EBU şi a înlocuit Grupul de la Bruges.