100 de burse de studii pentru copiii din familii numeroase

Pro Vita Iași desfășoară în perioada 1-30 iunie 2021 o campanie de strângere de fonduri pentru susținerea la studii a copiilor din familii numeroase cu rezultate foarte bune la învățătură.

În prezent, prin programul de burse susținem la studii 65 de copii care provin din familii numeroase înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian”. Scopul prezentei campanii este de a aduna fonduri pentru încă 35 de burse astfel încât începând cu anul școlar 2021-2022 numărul de beneficiari să crească la 100. Valoarea bursei este de 200 lei pe lună.

În Proiectul de susținere la studii sunt înscriși atât elevi, cât și studenți care provin din familii cu peste 7 copii. Sunt tineri excepționali, cu rezultate foarte bune la învățătură, tineri talentați la muzică, desen, dans, tineri care doresc să contribuie la schimbarea în bine a societății. Anul acesta i-am întrebat ce meserii ar dori să urmeze și avem de la antreprenori la avocați, arhitecți, asistenți medicali, medici, asistenți sociali, psihologi, chimiști, profesori, educatori, coregrafi, diplomați, ingineri, programatori, pictori, piloți, soldați, stewardese, preoți, polițiști. Toți au aspirații înalte și au încrederea că muncind pot deveni ceea ce și-au propus. Bursa pe care le-o oferim este un sprijin financiar important cu ajutorul căruia își pot asigura nevoile de bază: rechizite, îmbrăcăminte, transport, cazare, pachețel pentru școală, dar în același timp tinerii o folosesc și pentru aprofundarea studiului și pregătirea pentru viitor: cursuri de limbi străine, meditații și pregătiri pentru admiterea la facultate, materiale diverse. Cel mai important aspect este că pentru mulți dintre ei bursa nu este doar un sprijin financiar, ci o modalitate de a fi remarcați și apreciați, de a li se recunoaște meritele și potențialul, de a fi încurajați și motivați să își urmeze aspirațiile.”, a declarat Maria Ioana Dumitrașcu, referent al Departamentului Pro Vita.

Acești tineri pot fi susținuți să devină oameni mari astfel:

  • Oferă o bursă. Fiecare elev/student primește lunar 200 lei pe tot parcursul anului școlar. Poți contribui la completarea unei burse sau o poți oferi integral donând în unul dintre conturile de mai jos:

RO08CECEIS1030RON1014342 – Lei

RO68CECEIS10C1EUR1103231 – Euro

Cod SWIFT: CECERO, CEC Bank

Titular: Mitropolia Moldovei și Bucovinei

CIF: 5334656

Detalii/explicații: susținere studii

  • Promovează. Vorbește despre ei și încurajează-i. Poate cineva dintre cunoscuții tăi va dori să ofere o bursă.

Pentru a-i cunoaște mai bine pe tinerii susținuți la studii, urmăriți pagina de facebook Pro Vita Iași.