LA PRENSA LATINA: România devine prima țară din UE care vaccinează copii împotriva virusului Covid-19

Miercuri, România a devenit primul stat membru al UE care le administrează vaccinuri BioNTech/Pfizer anticoronavirus copiilor de vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Potrivit unor surse ale Agenției EFE din București, părinții care vor să-și vaccineze copiii pot depune cereri online sau se pot adresa direct oricărui centru de vaccinare.

Peste 2000 de copii, de vârste cuprinse intre 12 și 15 ani, s-au înregistrat online ca să li se administreze prima doză.

Vineri, Agenția Europeană a Medicamentelor a aprobat administrarea veccinuriloir BioNTech/Pfizer pentru copiii de peste 12 ani.

Totuși, Centrul European pentru Controlul Maladiilor (ECDC) a recomandat în cadrul unui raport apărut marți că, înainte adminisrrării vaccinului unor copii de vârste cuprinse între 12 și 18 ani, situația persoanelor care depășesc această vârstă trebuie analizată.

Potrivit declarației ECDC, “problemele legate de accesibilitatea vaccinului trebuie analizate cu atenție înaintea extinderii vaccinării anti-Covid-19 a unor grupuri de oameni cu un risc ma iscăzut în privința contractării unei versiuni grave a maladiei“.

Rareș, în vîrstă de 14 ani, s-a numărat printre primii copii de vârsta sa cărora li s-a injectat vaccinul pe parcursul campaniei de vaccinare dintr-un parc aflat în București.

“Vreau să mă vaccinez ca să ne putem întoarce la viața de dinainte”, a spus Rareș, care era însoțit de mama sa, Dr. Sandra Alexiu.

Dorind să accelereze procesul de vaccinare, autorităile române din sectorul sănătății au facilitat vaccinarea tuturor categoriilor de vârstă.

În România, aproximativ 40% din populația urbană a primit cel puțin prima doză de vaccin, un procent care, în zonele rurale, se ridică numai la 10%.(EFE)

https://www.laprensalatina.com/romania-becomes-1st-eu-country-to-vaccinate-children-against-covid-19/

Traducerea: Alexandru Danga

LA PRENSA LATINA (SUA/Cuba) – 3 iunie