Nou apel la implicare în campania de vaccinare din partea ministrului sănătăţii, Ioana Mihăilă

Realizator: Ministrul sănătății a lansat un nou apel la implicarea tuturor în campania de vaccinare și a anunțat că mai multe spitale care s-au ocupat până acum doar de pacienții confirmaţi cu COVID-19 se vor întoarce la tratarea celor care au alte afecțiuni. Ioana Mihăilă a declarat că pandemia a arătat cât de importantă este îngrijirea medicală pre spitalicească.
Ioana Mihăilă: O mare parte a Planului Național de Redresare și Reziliență se axează tocmai pe investiții și pe măsuri menite să crească accesul și complexitatea serviciilor în asistența prespitalicească. Dacă este să gândim pe termen mediu și lung, cred că e important să începem să inversăm această piramidă a serviciilor medicale și să stimulăm asistența primară, medicina de familie și asistența medicală în ambulatoriu. Dacă este să vorbim despre ce vom face pe termen scurt, în lunile imediat următoare, am modificat deja criteriile pe baza cărora putem să organizăm activitatea în spitale, așa încât să permitem accesul pacienţilor non-COVID în spitalele din România.
Realizator: Ioana Mihăilă este astăzi în județul Vaslui, unde contribuie la impulsionarea campaniei de vaccinare în mediul rural./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 iunie)