Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna – Oraşul cu nume de cavaler

Câte locuri frumoase pe meleagurile natale te aşteaptă să le descoperi, dragă călătorule! O ţară minunată, cu diverse tipologii de oameni – cu poveşti savuroase, care trăiesc pe tărâmuri desprinse fără doar şi poate dintr-un colţ de rai. Un astfel de loc este Sfântu Gheorghe, în judeţul Covasna, unul din cele mai vechi oraşe din Transilvania. Oraşul poartă numele Sfântului Gheorghe, primindu-şi numele de la prima biserică ridicată aici. Un oraş cu oameni respectuoşi, comunicativi şi cu un simţ al umorului unic.
Peisajele de vis, curăţenia absolută din oraş, aerul curat şi tare, liniştea, lipsa totală a aglomeraţiei, chiar şi la sfârşit de săptămană – fac din acest cochet oraş o destinaţie perfectă pentru cei care preferă o vacanţă liniştită şi relaxantă, departe de agitaţia specific urbană.
Oraşul Sfântu Gheorghe – un loc în care se întâlnesc, în mod surprinzător, modernul cu tradiţonalul, unde se desfăşoară atât activităţi de agrement şi sport, fiind în acelaşi timp un spaţiu spiritual şi cultural transilvănean

purtător de tradiţii străvechi.

Alexandrescu Luminiţa