Garda Naţională de Mediu a anunţat că va face controale la toate firmele REMAT din Bucureşti

Garda Națională de Mediu va propune guvernului modificarea legislației, astfel încât centrele de colectare a deșeurilor, cunoscutele REMAT, să nu mai poată funcționa între blocurile de locuințe. Inițiativa vine după ce la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc un incendiu puternic la un centru REMAT din Sectorul 6 al Capitalei – a anunțat la RRA șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. El a spus că firma de colectare a deșeurilor funcționează la doar câțiva metri de locuințele oamenilor, iar pericolul pentru populație rămâne ridicat.
Octavian Berceanu: E un pericol pentru noi toţi să avem astfel de REMAT-uri, în care am găsit, v-am spus, şi substanţe periculoase care, dacă ar fi ars, ar fi produs un disconfort mult mai pronunţat cetăţenilor. Existau butelii acolo, existau cabluri puse la doi metri de blocuri, în stive de câte 4, 5, 6 metri înălţime, substanţe care ar fi putut să ardă oricând, foarte multe materiale aglomerate. Nu cred că se ţinea cont de vreo prevedere legislativă privind siguranţa la incendii. Din punct de vedere al mediului, nu este în regulă să ai asemenea activităţi economice între blocuri, la doi metri de ferestrele oamenilor.
Realizator: Până la modificarea legislaţiei şi reautorizarea centrelor de colectare a deşeurilor, Garda de Mediu a anunţat că va face controale la toate firmele REMAT din Bucureşti./eradu/cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 iunie