Acţiuni inedite pentru a stimula oamenii să se vaccineze anti-COVID-19

Autorităţile, dar şi unii agenţi economici fac eforturi pentru a stimula oamenii să se vaccineze anti-COVID.

Pe lângă inițiativele deja obișnuite, sunt organizate și acțiuni inedite. De exemplu, în București, persoanele care se vor imuniza astăzi la centrul mobil de la Obor vor primi gratis câte o porție de mici, oferiți de o terasă din zonă. Oamenii pot veni la vaccinare fără programare, iar serurile disponibile sunt Pfizer și Johnson & Johnson. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, speră ca aproximativ 1.000 de persoane să se vaccineze pe zi la centrul de la Obor.

Radu Mihaiu: În Piaţa Obor vin oameni din toate sectoarele și din jurul Bucureștiului şi asta este extraordinar pentru vaccinare, pentru ce ne dorim noi de aici înainte, pentru că doar cu vaccinare putem să ne reluăm viața de dinainte.

Sperăm aici, la Obor, să vaccinăm 1.000 de oameni pe zi. Sunt 50.000 care s-au vaccinat în centrele deschise de Primăria Sectorului 2. Pentru că sunt centre deschise la Spitalul Bals, de exemplu, sau la Circului, sunt alte vaccinuri și nu sunt incluse în cele 50.000 de care vorbeam.

Avem deschis la Cora, avem deschis la Centrul Neghiniță, avem deschis la Sfânta Maria. Acesta este al patrulea centru. Vrem să vedem cum merge, eventual să relocăm în funcție de fluxul persoanelor care se duc în fiecare centru de vaccinare./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 iunie