Japonia urmează să trimită miercuri un milion de doze de vaccin împotriva COVID-19 către Vietnam

Japonia va trimite Vietnamului un milion de doze de vaccin împotriva COVID-19, a declarat marţi ministrul de externe Toshimitsu Motegi, în contextul în care ţara din sud-estul Asiei îşi accelerează procurarea de vaccinuri pentru a lupta cu un val mai incisiv de îmbolnăviri.

La o populaţie de aproximativ 98 de milioane, numărul total de îmbolnăviri din Vietnam se ridică la 10.241 şi numai 58 de decese, de la începutul pandemiei. Transportul de vaccinuri AstraZeneca PLC produse în Japonia urmează să ajungă în Vietnam miercuri, a declarat Motegi pentru reporteri.

Japonia analizează posibilitatea unei noi donaţii de vaccinuri către Vietnam şi Taiwan şi intenţionează un transport similar către Indonezia, Malaysia, Filipine şi Thailanda pentru începutul lunii iulie, a adăugat Montegi. Taiwanul a primit 1,24 milioane de doze de vaccina AstraZeneca de la Japonia în luna iunie, pentru a contracara o recrudescenţă a bolii.

Guvernul taiwanez a mulţumit Japoniei marţi pentru că ia în considerare un nou ajutor. Vom continua să menţinem comunicarea strânsă cu partea niponă şi aşteptăm cu nerăbdare sosirea vaccinurilor în Taiwan cât mai curând posibil”, a declarat premierul insulei. /aionita/sdm2

REUTERS – 15 iunie