Premierul britanic, aspru criticat de opoziţie pentru decizia de a amâna cu o lună ridicarea ultimelor restricţii din Anglia

Premierul britanic, Boris Johnson, este aspru criticat de opoziţie, dar şi de voci din propriul partid şi din mediul de afaceri pentru decizia de a amâna cu o lună ridicarea ultimelor restricţii din Anglia din cauza reînmulţirii cazurilor de COVID. Guvernul susţine însă că prudenţa va salva vieţi.

Corespondenţă din Londra – Reporter: Aura Neag – Opoziția britanică îl face direct răspunzător pe Boris Johnson de amânarea cu o lună a ridicării ultimelor restricții în Anglia. Premierul britanic susține că restricțiile nu pot fi ridicate lunea viitoare din cauza creșterii intrărilor cu tulpina Delta, descoperită în India.

Jonathan Ashworth, Partidul Laburist: Primul ministru ar fi trebuit să se mişte cu viteza luminii ca să prevină tulpina Deltă să ajungză în țară. În schimb, a ezitat iar acum este responsabil de această amânare.

Reporter: Jonathan Ashworth face referire la decizia lui Boris Johnson de a amâna includerea Indiei pe lista roșie în aprilie, în ciuda numărului mare de infectări din această țară. Ministrul sănătății Matt Hancock a justificat amânarea de nevoia ca milioane de britanici să aibă timp să facă rapelul, întrucât protecția după prima doză este doar de 30% împotriva tulpinii Delta.

Matt Hancock: Această pauză va salva mii de vieți, întrucât ne va permite să oferim rapelul pentru majoritatea celor care au nevoie de el, înainte ca restricțiile să fie ridicate.

Reporter: Marea Britanie a înregistrat în ultima zi aproape 7.750 de infectări noi și 31 decese din cauza COVID, cifre în creștere față de zilele precedente.#HUN/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 iunie