Ce înseamnă Rador astăzi? Un „Radio Observator” dinamic, tânăr, profesionist. Agenţia de Presă Rador este una din principalele surse de informare ale posturilor Radio România. Înfiinţată în 1990 ca redacţie a Radiodifuziunii Române, şi-a preluat numele după prima mare agenţie interbelică. Rador-ul interbelic, născut la 16 iunie 1921, era o prescurtare de la „Radio Orient”.

Rador-ul de azi monitorizează peste 50 de posturi de radio şi televiziune din lume, peste 400 de publicaţii străine şi peste 800 de site-uri şi publicaţii româneşti din Europa, America de Nord, America Latină şi, în parte, Asia, Africa şi Australia, un mix cultural, lingvistic şi informaţional impresionant, pe care îl oferă, prin posturile Radio România, ascultătorilor noştri.

Materialele unice de istorie orală, documentarele, calendarele, informaţiile şi analizele din presa externă, monitorizările personalizate, materialele inedite, ştirile altfel, furnizate de o echipă profesionistă, pot fi regăsite şi pe site-ul nostru, www.rador.ro.

La mulţi ani, Rador Radio România, La mulţi ani tututor cititorilor noştri!