Oamenii de știință susţin că noul coronavirus a apărut în SUA, în luna decembrie 2019

Oamenii de știință au anunțat că noul coronavirus a apărut în SUA, în luna decembrie 2019. Primele cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 în Statele Unite s-au înregistrat în decembrie 2019, potrivit unui studiu al probelor de sânge efectuat în țară. „Rezultatele acestui studiu presupun că infecția SARS-CoV-2 ar fi putut fi prezentă în Statele Unite ‘…’ mai devreme decât se presupunea”, se specfică într-un comunicat de presă remis de Institutele Naționale de Sănătate (NIH).

Oamenii de știință au studiat peste 24.000 de probe de sânge, prelevate de la rezidenți din 50 de state, în perioada 2 ianuarie – 18 martie 2020. Ca urmare, cercetătorii au ajuns la concluzia că deja pe la începutul lunii ianuarie, un anumit număr de americani dezvoltaseră anticorpi, deși în acel moment nu erau înregistrate oficial cazuri de infecție în aceste state.

De la începutul pandemiei şi până în momentul de faţă, în Statele Unite, au fost confirmate peste 33,3 milioane de cazuri de COVID, peste 597.300 mii de pacienți bolnavi de COVID-19 au murit. Aproape 300 de milioane de americani au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului, relatează Universitatea Johns Hopkins.

Potrivit Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), 170,2 de milioane de persoane au primit prima doză a vaccinului, iar 138,1 de milioane de americani au primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19./vdraguta/cpodea

www.ria.ru – 16 iunie