Parlamentul a revocat-o pe Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului

Realizator: Parlamentul a revocat-o pe Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului. Au fost 247 de voturi pentru şi 32 împotrivă. Coaliţia de la putere îi reproşează Renatei Weber că a încălcat Constituţia şi legile ţării, nu a întreprins nicio anchetă privind situaţia copiilor dispăruţi şi a declanşat Mecanismul Naţional de Prevenire a Torturii.
Ioan Cupşa, deputatul PNL: Ca urmare a acestei acţiuni, putem spune că peste noapte au devenit spitalele noastre locuri de deţinere, tratamentele medicale adecvate au devenit mijloace de tortură, de asemenea, că medicii sunt torţionarii pe care Avocatul Poporului i-a supravegheat. Avocatul Poporului a încălcat cu bună-ştiinţă Convenţia împotriva torturii.
Realizator: În replică, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a susţinut că nu există niciun element, care să justifice revocarea Avocatului Poporului, precizând că social-democraţii vor ataca la CCR decizia parlamentului în cazul Renatei Weber:
Alfred Simonis: Nu există niciun fel de element, care să justifice revocarea Avocatului Poporului. Singurul motiv pentru care coaliţia majoritară doreşte şi se grăbeşte să revoce Avocatul Poporului este unul foarte simplu: de la începutul acestei guvernări aţi început şi v-aţi luat la trântă cu toată lumea, cu pensionarii, cu doctorii, cu profesorii, practic, vă luaţi la trântă cu poporul şi vreţi să nu mai aibă niciun fel de apărător.
Realizator: Potrivit redactorului Alina Stănuţă, liderii coaliţiei nu vor avansa nicio propunere pentru a prelua această funcţie, până când nu se ia decizia finală în cadrul partidelor aflate la guvernare./lcoman/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 iunie)