Sărbătoarea muzicii cu artistul francez Marc Fichel

Cu ocazia Sărbătorii Muzicii 2021 – La Fête de la musique, Institutul Francez din România invită publicul la o serie de concerte susținute de artistul francez Marc Fichel (voce și pian), acompaniat de Franck Séguy (clarinet, acordeon și percuție).

Turneul lui Marc Fichel în România are loc între 21 – 23 iunie și invită publicul la trei concerte inedite:  pe 21 iunie, de la ora 19.00, la Iași, în Amfiteatrul Palas (strada Palas nr. 7A), pe 22 iunie, de la ora 19.00, la Suceava, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universității „Ștefan cel Mare”, iar pe 23 iunie, de la ora 20.30, la București, sala Elvire Popesco (Bd. Dacia 77).

În spiritul Sărbătorii Muzicii, intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Pentru concertul de la București, rezervările se fac online, pe platforma Eventbook: https://eventbook.ro/music/bilete-sarbatoarea-muzicii-cu-marc-fichel
Marc Fichel are legături puternice cu România, familia sa pe linie maternă fiind originară din Iași. Foarte apreciat în Franța, cu o biografie surprinzătoare, viața sa dublă impresionează.

Începând cu orele 3.00 ale dimineții, Marc este director de export la halele din Rungis. Este, de asemenea, autor, compozitor și interpret. « C’est ma vie dans les Halles este primul meu single, din primul meu album, care s-a bucurat de un succes răsunător și a atras curiozitatea posturilor media », mărturisește artistul. Mai multe informații despre cariera sa muzicală pot fi consultate pe https://institutfrancais.ro/bucuresti/evenimente/focus-chanson-francaise-marc-fichel-in-romania

Coorganizatori ai evenimentului la Suceava sunt Alianța Franceză, Casa de Cultură a Studenților și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Partener al concertului organizat la Iași este Palas Mall.

***

La Fête de la Musique este una dintre cele mai gustate și apreciate sărbători estivale, o manifestare organizată pentru prima dată în Franţa în 1982, care s-a extins la nivel internațional, devenind  un veritabil fenomen artistic de masă și invitând publicul la concerte gratuite. Data celebrării acestei sărbători a fost aleasă pentru simbolistica sa, 21 iunie fiind Ziua solstițiului de vară. Un eveniment de anvergură, Sărbătoarea Muzicii invită muzicieni profesionişti şi amatori, să sărbătorească împreună cu publicul muzica live, deschiderea, dialogul intergenerațional, mixul între genurile muzicale, între muzicile tradiţionale din diferite colţuri ale lumii şi muzica modernă.  Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de public și își propune să ofere tinerilor și celor mai puțin tineri, indiferent de condiția socială, ocazia de a se familiariza cu toate mijloacele de expresie muzicală.