Proteste ale transportatorilor împotriva impozitării diurnei

Realizator: Multe drumuri naţionale din ţară au fost aproape blocate vineri după-amiază nu numai din cauza precipitaţiilor abundente, care au acoperit carosabilul cu apă. Au fost proteste ale transportatorilor, care au circulat cu viteză redusă. Sunt foarte nemulţumiţi, după ce Ministerul Finanţelor, prin ANAF, a început să impoziteze diurna acordată pentru activitatea din afara ţării. De exemplu, în vestul ţării spre graniţa României cu Ungaria, sute de camioane au circulat cu viteză redusă pe centura de ocolire a Aradului pe DN 7 Arad-Nădlac:
-: Numai noi ştim pe unde dormim, unde mâncăm, unde mergem la toaletă, unde facem un duş când suntem plecaţi în Europa. Nu mi se pare ceva normal, avem familie, avem copii. Se închid firme, rămânem fără locuri de muncă, oriunde în Europa nu se întâmplă ce se întâmplă la noi în România.
-: Cum poate să impoziteze diurna? Pensiile speciale le-au tăiat? Nu le-au tăiat. Îşi bat joc de noi, oameni care muncim. Diurnele poliţiştilor le taie? Nu le taie, că sunt bugetari. Numai noi, că ne-am îmbogăţit peste noapte, dar munca noastră nu o ştie nimeni, nopţi nedormite, atacuri prin parcări, morţi prin parcări dintre noi. Nu interesează pe nimeni. Banii! Banii, să ne ia banii. Atât.
Realizator: ANAF susţine că încă analizează solicitările asociaţiilor profesionale, după ce deja din martie a început un dialog cu reprezentanţii firmelor de transport internaţionale./lcoman#HUN/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 iunie)