Semnificația sărbătorii de Rusalii

Realizator: Creștinii ortodocși și greco-catolici sunt în a doua zi de Rusalii, în Sărbătoarea Sfintei Treimi, o zi dedicată monoteismului creștin. Despre semnificația acestei sărbători ne vorbește Remus Rădulescu.

Reporter: Sfânta Treime este sărbătoarea închinată monoteismului creștin, conform căruia Dumnezeu este unul în ființă, dar în trei persoane: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Tradiția creștină conferă celor trei persoane divine lucrări specifice. Tatăl a creat lumea din nimic. Singur a mântuit-o din păcat. Duhul Sfânt îi sfințește pe oamenii care vor să aibă o relație de credință cu Dumnezeu. Credința în Sfânta Treime este o dogmă stabilită la primele sinoade ecumenice în secolul al patrulea, când au fost combătute teoriile greșite numite erezii, care introduceau pe ierarhie în Sfânta Treime. De atunci, credința creștină admite că cele trei persoane ale Treimii sunt egale și într-o relație de iubire absolută.

Realizator: De sărbătoarea Sfintei Treimi Radio România Antena Satelor va transmite în direct peste o oră liturghia de la Mănăstirea Radu Vodă din București./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 iunie