Videoconferința premierului Florin Cîțu cu prefecții

Realizator: Premierul Florin Cîțu promite ajutoare pentru persoanele afectate de inundații. El a precizat la o videoconferință cu prefecții că în această săptămână va fi adoptată o Hotărâre de Guvern care să instituie o derogare de la procedura normală de acordare a ajutoarelor de urgență.

Florin Cîțu: Prin acest HG creăm un cadru legal pentru tot anul și simplificăm lucrurile. Anul trecut a fost un buget de 5 milioane de lei și cuantumul anul trecut era în joc de 4000 de lei pentru familii și persoane singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de 75%, de 2000 de lei între 50% și 75%, câte 1500 de lei între 25% și 50% și acolo unde au existat decese din cauza inundațiilor familiile primeau 5000 de lei suplimentar. Acestea sunt sumele de unde pornim.

Realizator: Șeful executivului le-a cerut prefecților să meargă pe teren în zonele afectate de vremea rea și le-a transmis că dacă au nevoie de resurse suplimentare trebuie să le ceară de urgență. Ei trebuie să discute cu organizatorii de evenimente în aer liber pentru a le explica riscurile la care se expun acolo unde sunt avertizări meteo. Solicitarea a fost formulată în contextul în care un pilot de raliu, campion național, a murit în timpul unui concurs, după ce mașina în care se afla a fost luată de ape.#HUN/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 iunie