Examenul de evaluare naţională pentru elevii claselor a VIII-a

Absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine marţi prima probă a Examenului de evaluare naţională, respectiv cea la limba şi literatură română. Mai multe ne spune redactorul RRA Mihaela Dumitrescu.
Reporter: Şi în acest an Evaluarea naţională are loc în condiţii de pandemie. Sunt impuse măsuri pentru respectarea distanţării, a circuitelor de deplasare şi a regulilor de igienă. Masca de protecţie este obligatorie, însă nu se mai va mai face triajul epidemiologic şi nici nu se mai măsoară temperatura la intrarea în şcoală. Elevilor li se permit anumite sublinieri, însemnări şi desene, interzise în anii anteriori. Totuşi, candidaţii nu vor avea voie în sală cu manuale, dicţionare, notiţe, cu telefoane mobile şi cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare. Elevii vor avea asupra lor doar actul de identitate, stilou sau pix de culoare albastră, creion, gumă de şters, riglă, apă şi şerveţele.
După susţinerea tuturor probelor, primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00 în centrele de examen. Contestaţiile pot fi depuse începând din aceaşi zi în intervalul orar 16:00-19:00, precum şi pe 30 iunie între orele 8:00 şi 12:00. Contestaţiile pot fi transmise şi prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie -a informat reporterul RRA Felicia Mocanu./lazard/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 iunie