Absolvenții claselor a VIII-a susțin proba scrisă la matematică

Realizator: Absolvenții claselor a VIII-a susțin joi proba scrisă la matematică, din cadrul Evaluărilor Naționale. Inspectoratul Școlar al Municipiului București precizează că tinerii pot să facă marcaje cu creionul, stiloul sau pix de culoare albastră pe figurile de la proba de matematică. De asemenea este permisă realizarea unor figuri geometrice. Mihaela Ștefan este inspector școlar general al municipiului București.
Mihaela Ştefan: Recomandarea este să dea tot ce pot ei în orele acelea de examen, pentru că sunt convinsă că fiecare dintre copiii noștri este valoros în felul lui și va avea capacitatea aceasta de a gestiona emoțiile, de a face față acestei provocări, reprezentată de un examen, să respecte recomandările făcute de profesorii asistenți și să aibă încredere în ei înșiși.
Realizator: Vineri, absolvenții care aparțin minorităților naționale vor susține proba la limba maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 29 iunie – a transmis reporterul RRA Felicia Mocanu./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (24 iunie)