Aproximativ 123.500 de absolvenți de clasa a VIII-a s-au prezentat la cea de-a doua probă a Evaluării Naționale

Aproximativ 123.500 de absolvenți de clasa a VIII-a s-au prezentat azi la cea de-a doua probă a Evaluării Naționale, cea la matematică. Singura problemă de organizare semnalată a fost la o școală unde elevii au așteptat subiectele timp de 40 de minute, a precizat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, care consideră că acest gen de incident arată nevoia de profesionalizare a managementului în școlile românești, întrucât există deficiență în abilitățile digitale. El spune, însă, că, în general, lucrurile au decurs normal.
Sorin Cîmpeanu: Nu au fost, din fericire, incidente majore, au fost doar trei elevi eliminați din examenul de matematică, astăzi, la Evaluarea Națională. Am fost împreună cu toată comisia națională încă de la 4:00 dimineața în Ministerul Educației pentru extragerea variantei, pentru asigurarea tuturor condițiilor de confidențialitate. A se vedea incidentele de luni; au fost trei cazuri în care au apărut în presă variantele de subiecte înainte ca ele să poată fi făcute publice. Astăzi nu s-a mai întâmplat acest lucru. Am verificat formularea subiectelor, baremul, toate lucrurile au fost în ordine.
Realizator: În privința bacalaureatului, Sorin Cîmpeanu a amintit că 77% din absolvenții promoției din acest an s-au înscris pentru examenul care începe luni, pe 28 iunie. Ministrul educației a mai spus că programul „Sprijin pentru bacalaureat , acces la facultate” a fost extins cu doi ani, iar suma disponibilă pentru următorii ani va fi de 120 de milioane de euro, ne-a transmis reporterul Petruța Obrejan./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 iunie