Guvernul britanic a anunţat o prelungire a termenului-limită pentru depunerea cererilor de rezidenţă

Realizator: Guvernul britanic a prelungit până spre sfârşitul lunii iulie data până la care cetăţenii europeni pot depune cereri de rezidenţă în Regatul Unit. Până acum aproape un milion de cetăţeni români au aplicat pentru rezidență în Marea Britanie post-Brexit, iar 850.000 au primit deja acest drept.
Reporter: Aura Neag – La exact cinci ani de la referendumul Brexit, premierul Boris Johnson a declarat că Marea Britanie și-a recâștigat libertatea. El a făcut apel la cetățenii europeni să solicite dreptul de rezidență dacă doresc să rămână în Marea Britanie.
Boris Johnson: Peste 5,6 milioane de cetățeni ai Uniunii Europene au aplicat deja în cadrul programului de rezidență pentru cetățenii Uniunii și aș vrea să-i încurajez pe toți cei care sunt eligibili să aplice înainte de expirarea termenului, săptămâna viitoare.
Reporter: Termenul-limită pentru a trimite aplicațiile este 30 iunie. Joi guvernul britanic a anunțat o prelungire a termenului cu 28 de zile pentru cei care, din motive întemeiate, nu pot aplica înainte de sfârșitul lunii iunie. Românii din țară care doresc să muncească sau să studieze în Marea Britanie de acum înainte vor avea nevoie de vize, pe care trebuie să le obțină cât sunt încă în România. Aceste vize sunt oferite în baza unui nou sistem de imigrație, bazat pe puncte, acordate în funcție de educație, nivelul de cunoaștere a limbii engleze și o ofertă de muncă sau de studii în Marea Britanie.#HUN./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 iunie)