Tot mai multe companii germane sunt interesate să investească în România

Realizator: Actualul cabinet își propune să nu crească taxele și impozitele și să creeze un mediu predictibil pentru investiții, a declarat vineri premierul Florin Cîțu în deschiderea conferinței pe teme economice, organizate de Camera de Comerț și Industrie româno-germană. Pe lângă dezvoltarea infrastructurii de transport și sanitare, o prioritate a executivului este ca fondurile europene să ajungă și în comunitățile locale dezavantajate, a mai fost Florin Cîțu.
Florin Cîțu: O altă provocare este să dezvoltăm comunitățile locale mai sărace. În ultimele două perioade de programare financiare au fost multe comunități locale care nu au putut beneficia de fonduri europene pentru că nu îndeplineau condițiile. Vom face acest lucru în actualul exercițiu. Unele vor fi dezvoltate prin facilitatea de redresare și reziliență, altele prin fonduri guvernamentale.
Reporter: La același eveniment ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, a amintit că tot mai multe companii mari din țara sa sunt interesate să investească în România, de la cele bancare la cele din industria auto.
Cord Meier-Klodt: În acest moment România, cu noul său Plan Național de Redresare și Reziliență este mai multă decât pregătită o să dea un nou impuls relațiilor de cooperare între cele două țări. Mesajul principal pe care l-am transmis partenerilor de aici este să trimită un semnal către economia germană, care este mai mult decât pregătită, din care să reiasă clar de ce ar trebui să investească în România acum.#HUN/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 iunie)