Vladimir Putin a declarat că Rusia nu intenționează să blocheze rețelele sociale străine

Autoritățile ruse nu intenționează să blocheze, deocamdată, rețelele sociale străine, dar problema este că acestea nu respectă cerințele și legile rusești, a declarat președintele rus Vladimir Putin.
N. Levinski: Sunt blogger. Numele meu este Nikita Levinski. Am peste un milion de fani pe Instagram. Ar trebui să ne așteptăm la blocarea rețelelor sociale străine, a site-urilor, a link-urilor de găzduire media, precum TikTok, Telegram, Twitter, YouTube și altele?
Vladimir Putin: „Nu. Nu avem astfel de planuri. Nu intenţionăm să blocăm pe nimeni. Avem de gând să lucrăm cu ei. Dar există unele probleme, şi anume că acestea nu respectă cerințele noastre și legile rusești. Nikita, eşti cetățean rus? Tu și cu mine ar trebui să avem un sentiment al demnității noastre, la fel şi colegii voștri. Dacă lucrează în țara noastră, câștigă bani decenți, trebuie să respecte legile noastre. Nu le cerem nimic special. Prin urmare, în prima etapă, sper că totul se va limita la această primă etapă, deci insistăm și cerem ca toate aceste platforme internaționale să își deschidă la noi reprezentanţe depline, persoane juridice, cu care am putea cel puțin să purtăm un dialog. Noi le spunem astfel: „Distribuiți pornografie infantilă sau instrucțiuni despre sinucidere acolo sau cum să preparați cocktail-uri Molotov și așa mai departe – trebuie să eliminați acest lucru”. Dar ei pur și simplu nu ne ascultă, nici nu vor să audă ce le spunem. Acest lucru nu este corect. Nici o țară din lume, care se respectă, nu se comportă așa. Și în Europa, și cu atât mai mult în Asia, toată lumea insistă ca o astfel de activitate să se desfășoare într-un mod civilizat, cu atât mai mult că, în ţările lor, acestea se comportă, uneori, într-un mod nu foarte civilizat. Așadar, înțelegem că suntem ascultaţi și unii colegi vor face acest lucru, adică să deschidă reprezentanţe. Dacă nu fac acest lucru sau dacă reprezentanțele deschise nu ţin cont de cerințele noastre, cerințele legislației ruse, atunci există diferite metode tehnice, printre care încetinirea vitezei și așa mai departe. Dar repet încă o dată: nu avem de gând să închidem pe nimeni. /ssirbu/ilapadat

(www.ria.ru – 30 iunie)