Burse de Practică Internaţională ale Bundestagului German în cadrul programului anului 2022

Bundestagul German acordă în fiecare an, în colaborare cu Freie Universität Berlin, Universitatea Humboldt din Berlin, precum şi cu Universitatea Tehnică Berlin, aproximativ 120 de burse pentru tineri absolvenţi de studii universitare din 50 de ţări.

 De la începutul lunii martie până la sfârşitul lunii iulie 2022, bursierii vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu sistemul parlamentar din Germania prin intermediul unei burse finanțate de Bundestagul German.

 Scopul programului este participarea nemijlocită la derularea activităţii politice şi a proceselor decizionale democratice. Bursierii îşi vor desfăşura activitatea în biroul unui deputat din Bundestag și vor avea, de asemenea, posibilitatea de a participa la seminarii ale universităţilor din Berlin.

 Programul se află sub patronajul președintelui Bundestagului German, Dr. Wolfgang Schäuble.

 Toate costurile privind transportul, cazarea şi asigurarea, inclusiv bursa lunară în valoare de 500 de euro vor fi preluate de Bundestagul German.

 Informaţii suplimentare despre program, precum şi documentele necesare pentru înscriere pot fi găsite accesând pagina de internet: http://www.bundestag.de/ips.

 Termenul limită pentru înscrieri este 31 iulie 2021, iar selecţia candidaţilor va avea loc în toamna acestui an. Cei interesaţi sunt rugaţi să trimită dosarul complet de înscriere la următoarea adresă de e-mail: info@bukarest.diplo.de.

 Cerinţele pentru admitere sunt:

 ·          aveţi cetăţenie română (dubla cetăţenie este acceptată)

 ·          aţi absolvit studii universitare (B.A., B.S., M.A., studii de licenţă, master sau doctorale) în orice specialitate; un examen de absolvire a unei instituţii de învăţământ superior de stiinţe aplicate nu este suficient. În cazuri întemeiate, dovada încheierii studiilor poate fi depusă până la data de 31 decembrie 2021

 ·          aveţi cunoştinţe foarte bune de limbă germană (cel puţin treapta B2 a Cadrului comun european de referinţă pentru limbi străine)

 ·          sunteţi vădit interesat de legăturile politice şi sociale, precum şi de istoria germană

 ·          sunteţi angajat din punct de vedere social-politic

 ·          nu aţi împlinit încă 30 de ani (data naşterii trebuie să fie după 1 martie 1992) până la data de începere a programului (1 martie 2022).