Ultimele informaţii cu privire la explozia de la Rafinăria Petromidia

Trei persoane au fost rănite în urma exploziei produse astăzi la Rafinăria Petromidia din Năvodari, două dintre ele au suferit arsuri, arată bilanțul actualizat al incidentului.

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție. Într-o prima reacție, ministrul mediului, Tánczos Barna, a declarat că pericolul de explozie există în continuare și că impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări făcute de meteorologi, norul de fum se deplasează spre mare. Există la fața locului un laborator mobil pentru a monitoriza calitatea aerului, a mai spus ministrul mediului. Revine acum, în direct, cu ultimele informații, corespondentul RRA, Sorin Cealera. Bună ziua! Te ascultăm.

Reporter: Bună ziua, bun găsit din nou! Norul de fum s-a mai disipat, pot pot să vă spun. Şi ca o informație mai proaspătă, sunt șase victime, dintre care una cu arsuri pe 45% din suprafața corpului, transportată cu elicopterul SMURD la spital, una cu arsuri la nivelul feţei, transportată, de asemenea, la spital, una cu un traumatism membru inferior, o alta cu un traumatism lombar, transportată, de asemenea, la spital, o altă persoană cu arsuri minore și o persoana dată dispărută.

Pot să vă spun că aici au sosit din cinci județe limitrofe, Călărași, Tulcea, Ialomița, Galați și Vrancea, autospeciale de stingere cu câte 2.000 de litri capacitate fiecare, pentru a suplimenta forța celor de la ISU, care intervin acum pentru a stinge acest incendiu care se manifestă la o instalație de transport petrolier.

Salvatorii acționează pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil în acest moment. A apărut și un punct de vedere al Petromidia, al rafinăriei, referitor la incident. Explozia a avut loc la o instalație de hidrorafinare petrol – motorină și conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă. Acestea sunt informaţiile deocamdată.
Realizator: Mulțumim, Sorin Cealera!/geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 iulie