Ritmul vaccinării în România continuă să scadă

Ritmul vaccinării în România continuă să scadă și a ajuns astăzi la 7.700 cu prima doză; s-au epuizat cam toate soluțiile prin care oamenii să fie îndemnați să se imunizeze.

Autoritățile din Timiș mai fac o încercare și, în acest sfârșit de săptămână, echipa mobilă de vaccinare a mers la poarta celei mai mari piețe din Timișoara, abia redeschisă.

Reporter: La intrarea în Piața Flavia din Timișoara, redeschisă după o lungă perioadă de restricții, este instalat un centru mobil de vaccinare până mâine seară. Locuitorii din zonă l-au inaugurat.
-: Nu e popularizată destul în oraș, mai ales pentru cei vârstnici. Nu știu unde se face. A apărut afișul în zonă aici și am venit și am făcut.
-: Am făcut boala, a fost foarte greu. Am stat 10 zile la pat cu febră mare, cu tuse. Ar trebui să fie cât mai multă lume vaccinată, să nu ne mai contaminăm.
-: Am venit ca să fac un singur vaccin și bun.

Reporter: În primele două ore de la sosirea echipei mobile se imunizaseră în jur de 20 de persoane.
-: Au mai făcut şi alţi colegi de-ai mei şi am zis hai să încerc şi eu să-l fac.
-: Poate veni oricine. Stăm astăzi și mâine, între orele 10:00 și 18:00. Rapelul va fi la noi la centru pentru cei care aleg Pfizer.

Reporter: Ritmul de vaccinare a scăzut semnificativ şi în județul Timiș; abia trece de 800 numărul de doze administrate./cpodea/schelaru

TVR1 – 3 iulie