Turismul românesc a început în forţă sezonul estival

Turismul românesc a început în forţă sezonul estival. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, numărul cazărilor a crescut de peste 17 ori în luna mai comparativ cu anul trecut. Este în parte consecinţa relaxărilor din ultima vreme, dar şi a faptului că în prima parte a lunii mai 2020 ţara noastră se afla încă în stare de urgenţă. Pe de altă parte, în primele cinci luni ale acestui an fluxul turiştilor străini a fost sub cel din perioada similară din 2020 – spune purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Traian Bădulescu. El a precizat că imaginea României trebuie promovată puternic pentru o revenire semnificativă în acest domeniu.
Traian Bădulescu: Aşteptăm o campanie de promovare din partea statului, aşa cum fac toate ţările care au pretenţii să trăiască din turism. Din ce am înţeles în acest an nu se pune problema de o campanie foarte puternică, dar nu înţeleg de ce, pentru că dacă vrem să avem rezultateîn un an, doi sau mai mulţi ani, totul ar trebui început de pe acum.
Realizator: Traian Bădulescu mai spune că o mare problemă o constituie faptul că în acest an nu s-au mai acordat vouchere de vacanţă, care ar fi fost o adevărată gură de oxigen pentru turismul intern./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 iulie