Pentru a vă ușura munca de cercetare și planificare a vacanței ideale, am întocmit și o listă cu cele mai interesante hoteluri din lume, ce vin în toate formele, dimensiunile și destinațiile care mai de care mai ciudate, de la clădiri și apartamente în formă de chitară agățate de stânci, până la camere subacvatice și stațiuni plutitoare. Iată câteva dintre hotelurile din întreaga lume care oferă experiențe unice dincolo de un pat și un grup sanitar. Nu mai stați pe gânduri, căutați și vă minunați!

* Hotel Emma, ​​San Antonio, Texas, SUA – Hotelul Emma se află în inima unuia dintre cele mai noi și mai hippie cartiere din San Antonio, Pearl – numit așa după vechea fabrică de bere de aici. Hotelul ocupă chiar vechea fabrică și, deși nu există niciun indiciu de bere rătăcită sau hamei, este plin de detalii care aduc un omagiu istoriei sale.

* Qualia, Whitsundays, Queensland, Australia – Agățat de o stâncă de la vârful nordic al insulei tropicale Hamilton, în mijlocul Marii Bariere de Corali din Australia, Qualia este una dintre cele mai senine și mai frumoase evadări. Stațiunea are două piscine, ambele cu vedere spre ocean, două restaurante și un bar. Cel mai apropiat de civilizație este orașul Whitehaven, cea mai fotografiată plajă din Australia și adesea votată una dintre cele mai frumoase din lume datorită nisipului alb strălucitor.

* Fogo Island Inn, Newfoundland și Labrador, Canada – Capodopera minimalistă, cu toate marginile elegante și piloți, este ascunsă de lume într-un sat tradițional de pescari de pe coasta de nord a insulei Fogo din Newfoundland. Toate cele 29 de apartamente au acces la o saună pe lemne, căzi cu hidromasaj pe acoperiș, cinema, galerie de artă contemporană și o bibliotecă specializată în istoria Newfoundland.

* Faena Hotel Miami Beach, Florida, SUA – Opulentul rivalizează cu o galerie de artă de talie mondială. Holul său, poreclit Catedrala, are mobilier din aur și catifea, picturi murale impresionante și coloane acoperite cu foițe de aur. În drumul spre plajă, există o sculptură izbitoare a lui Damien Hirst „Gone But Not Forgotten” – un schelet de mamut aurit, vechi de 3.000 de ani, găzduit într-o vitrină înconjurată de palmieri.

* Mashpi Lodge, Ecuador – Ascuns în rezervația naturală Mashpi din Anzii ecuadorieni, este greu de imaginat o locație mai îndepărtată – sau mai frumoasă.  Ferestrele din podea până în tavan aduc priveliștile pădurii tropicale cu copaci luxurianți în camere și în zonele de relaxare. Traseele de drumeții din apropiere trec pe lângă cascade, în timp ce hotelul, căzut în mijlocul junglei, are camere spațioase și un restaurant uimitor care servește mâncăruri ecuadoriene.

* Romantik Hotel auf der Wartburg, Eisenach, Germania – Amplasat în Eisenach-ul medieval, un oraș aflat la marginea pădurii Turingia, a fost extrem de important de-a lungul istoriei. O parte a castelului este Hotelul Romantik din Wartburg, cu 37 de camere și mult farmec istoric. Restaurantul impecabil al hotelului Landgrafenstube este un alt punct culminant, cu vederi uluitoare care se întind de-a lungul pădurii până la Munții Rhön.

* The View Hotel, Arizona, SUA – După cum sugerează și numele, acest loc se referă la priveliști. Primul hotel care a fost construit pe terenul parcului tribal Navajo, Hotelul View este deținut de populația de amerindieni și a fost conceput pentru a se amesteca cu cadrul său sacru. Răsăritul soarelui peste formațiunile stâncoase de gresie ale Monument Valley, cunoscute sub numele de Mittens, este absolut mirific

* Torridon, Highlands, Scoția, Marea Britanie – Grandoarea Highlands-ului scoțian este pe deplin expusă în cadrul acestui complex elegant de pe malul Loch Torridon. Toate camerele tip boutique oferă vedere la lac sau la muntele Liathach, cu o înălțime de 1.061 m. Este mai mult decât o experiență completă, cu itinerarii la fața locului, de la tratamente spa la activități în aer liber, cum ar fi ciclism montan.

* Clayoquot Wilderness Lodge, Columbia Britanică, Canada – Această cabană impresionantă este înconjurată de una dintre ultimele păduri tropicale neatinse de pe Pământ și poate fi accesată doar cu hidroavionul sau cu o plimbare de 30 de minute cu barca de cel mai apropiat oraș, Tofino. Cazarea de lux în corturi și activitățile lacului, cum ar fi plimbările cu barca, caiacul, paddleboardingul și înotul, înseamnă că oaspeții se pot cufunda cu adevărat în împrejurimile naturale. Hotelul poate organiza, de asemenea, o aventură personalizată cu elicopterul, cu un ghid privat pentru caiac, drumeții sau explorarea plajelor neatinse.

* Stațiunea Manta, Insula Pemba, Tanzania – Acesta nu este un hotel în adevăratul sens al cuvântului, ci este ca nicăieri pe Pământ, pentru că nu se află deloc pe un teren solid. Camera subacvatică de la The Manta Resort este modalitatea perfectă pentru ca oaspeții să „dispară” pentru o vreme. Puntea superioară este o zonă de lounge în aer liber, în timp ce dormitorul etajului inferior este scufundat și înconjurat de sticlă, astfel încât ocupanții săi să poată privi în ocean și să observe viața marină din jurul lor.

* Le Sirenuse, Positano, provincia Salerno, regiunea Campania, Italia – Acest hotel de tip boutique este deținut de familia Sersale încă din 1951 și și-a păstrat atmosfera caldă și intimă, fiind, în același timp, decadent-șic. Interioarele sunt atât confortabile, cât și ciudate, cu pereți de un alb strălucitor, frunziș luxuriant interior și motive de sirenă. Este unul dintre acele locuri care atrage oaspeții an de an, în mare parte datorită priveliștilor pe care le oferă asupra coastei Amalfi și a facilităților, inclusiv restaurantul La Sponda cu stea Michelin, piscină și spa.

* Schlosshotel Kronberg, Kronberg, landul Hessa, Germania – Oaspeții se vor simți „regește” atunci când vor sta la acest hotel grandios, chiar lângă Frankfurt. Construit la sfârșitul secolului al XIX-lea pentru împărăteasa Victoria, a devenit edificiu pentru ofițeri în timpul ocupației americane după cel de-Al Doilea Război Mondial. Acum, castelul, care aparține Casei Hesse (o dinastie europeană), este un hotel de 5 stele care a primit o actualizare a secolului XXI, dar care a păstrat în continuare multe piese din mobilierul original, precum și lucrări de artă și ampla bibliotecă.

* Giraffe Manor, Nairobi, Kenya – Micul dejun este destul de special la Giraffe Manor, situat chiar în afara orașului Nairobi, din Kenya. Animalele fermecătoare pentru care este renumit își ridică gâtul lung prin ferestre în căutarea de delicatese. Turma de girafe trăiește în sanctuarul pădurii și cutreieră liber terenul casei de lux. De asemenea, hotelul întreprinde o serie bogată de acțiuni pentru a-și educa vizitatorii cu privire la conservarea animalelor și oferă plimbări ghidate în sanctuar.

* Kakslauttanen Arctic Resort, Laponia, Finlanda – Stațiunea Arctic Kakslauttanen din Laponia, Finlanda, este unul dintre cele mai bune locuri de unde se poate admira aurora boreală, în sezonul cuprins între lunile august și aprilie. Amplasate adânc într-o pădure, igluurile de sticlă și cabanele tradiționale din lemn sunt perfect poziționate pentru ca oaspeții să observe luminosul spectacol roz, verde și violet, fără a fi nevoie să iasă afară. Unele igluuri au chiar o baie cu saună privată pentru încălzirea după aventurile arctice.

* Conrad Maldive Rangali Island, Maldive – Oaspeții pot ajunge la Insula Conrad Maldives Rangali cu hidroavionul, dar ce este mai bun abia acum urmează – priveliștea de smaralde „împrăștiate” ale arhipelagului și, în cele din urmă, bungalourile stațiunii. Fiecare are propria piscină privată și vedere neîntreruptă la paradisul din jur.

* Alila Jabal Akhdar, Al Khayyam, Oman – Situat chiar la marginea unui canion, Alila Jabal Akhdar este înconjurat de munți uluitori, câte vezi cu ochii. Piscina infinită în aer liber are unele dintre cele mai incredibile peisaje, perfect cocoțate pentru admirarea piscurilor și a văilor.

* Palatul Taj Lake, Udaipur, India – Odată reședință a prințului Maharana Jagat Singh II, construită pe o insulă în secolul al XVIII-lea, acest elegant palat-hotel din marmură albă pare să plutească în mijlocul lacului Pichola.

* Hotel Belmond Caruso, Ravello, Italia – Situat în cel mai înalt punct al stațiunii italiene Ravello – la 305 m deasupra nivelului mării – acest palat restaurat din secolul al XI-lea este înconjurat de lămâi și măslini perfect colorați și parfumați, spre Coasta Amalfi. Frescele și picturile vechi oferă o fereastră către istoria veche de secole a proprietății, în timp ce terenurile – de la grădini asemănătoare labirintului, cu colțuri ascunse, până la terase aflate deasupra muntelui – valorifică pe deplin locul și priveliștile de neegalat.

* Grădinile suspendate din Bali, Indonezia – Stațiunea, situată lângă Tegalalang, nu are seamăn. Ascunse într-o pădure luxuriantă de junglă, se deschid suitele de vile superbe, cu terase private. Totuși, atracția principală a acestui loc unic trebuie să fie piscina infinit fascinantă. Aparenta suspendare în aer și amplasarea pe două niveluri, absolut incredibile, fac din acest hotel o călătorie în sine.

* Hotel Everest View, Khumjung, Nepal – Unul dintre cele mai înalte hoteluri din lume, Hotelul Everest View nu dezamăgește: oferă cu adevărat vederi de primă clasă asupra faimosului munte pe o creastă din Parcul Național Sagarmatha (Everest). Situat la 3.962 m deasupra nivelului mării, hotelul are 12 camere cu vedere panoramică, un restaurant care servește preparate din bucătăria regională Khumbu și un bar. Oaspeții pot ajunge prin transfer cu elicopterul din Kathmandu sau, pentru o adevărată aventură în Himalaya, după o lungă călătorie.

* OFF Paris Seine, Paris, Franța – O plimbare de-a lungul Senei este o necesitate pentru vizitatorii Parisului. Pe faimosul râu OFF Paris Seine se întinde un hotel plin de farmec, de 4 stele, la mică distanță de principalele atracții ale orașului. Nici structura nu a fost până acum depășită: designul său izbitor este lucrarea arhitectului parizian Gérard Ronzatti, cu multe elemente din sticlă și zone amenajate (inclusiv o terasă cu piscină), care înconjoară împrejurimile.

* Palatul Gstaad, Gstaad, Elveția – Deschis pentru prima dată în 1913, Palatul Gstaad pare să fi ieșit direct dintr-un film semnat de regizorul Wes Anderson sau poate dintr-un basm pentru copii. Stațiunea sezonieră, care se deschide în lunile de vară, dar și pentru practicarea sporturilor de iarnă, a întâmpinat de-a lungul istoriei sale oaspeți precum Louis Armstrong și Marlene Dietrich, și este și astăzi minunat și plin de farmec.

* Keemala Phuket, Phuket, Thailanda – Vilele de la Keemala seamănă cu niște cuiburi, stupi sau case în copaci extra-mari, extra-luxoase și mai ales complicate. Oaspeții pot alege între vile tip cuib de păsări, cabane din paie, vile cu corturi sau case cu piscină în copaci, care atârnă în baldachin ca stupi în formă de lacrimă.

* Amangiri, Utah, SUA – Înconjurată de peisajul asemănător cu Marte, Amangiri aduce un lux subtil și atent în cel mai spectaculos și mai retras cadru. O vastă întindere de canioane se întinde în jurul stațiunii, care a fost concepută pentru a reflecta paleta naturală, în timp ce duce experiența oaspeților la ceva cu adevărat special.

* InterContinental Shanghai Wonderland, Shanghai, China – Acest hotel, de la aceeași echipă din spatele iconicului Burj Al Arab din Dubai, are cu siguranță un cadru unic. A fost construit pe o carieră abandonată din Songjiang, cu două dintre etajele sale scufundate sub un acvariu plin de viață marină. Fiecare dintre cele șase apartamente subacvatice de la InterContinental Shanghai Wonderland are o cameră de zi separată și o fereastră proprie spre lumea marină. Construcția hotelului a durat 10 ani, dar se mândrește cu câteva acreditări ecologice serioase. Cea mai mare parte a energiei este regenerabilă, iar acoperișul este acoperit de verdeață pentru a ajuta la suprapunerea cu mediul rural înconjurător.

* Les Airelles Courchevel, Franța – Acest hotel unic arată mai degrabă ca o casă de turtă dulce, cu un exterior roz pastel sculptat cu forme ale unor creaturi din pădure și un interior cu tavan cu grinzi, șeminee și țesături somptuoase de catifea.

* Adare Manor, Limerick, Irlanda – Așezat pe malurile râului Maigue din Limerick, Adare Manor este fostul sediu al contelui de Dunraven și există referințe la familia acestui nobil în toată proprietatea neogotică, inclusiv sculpturi în lemn. Hotelul este situat pe o suprafață de 339 de ha de parc luxuriant, cu piscină, centru spa și un teren de golf.

* Hotelul Guitar la Seminole Hard Rock Hollywood, Florida, SUA – Primul hotel în formă de chitară din lume, Seminole Hard Rock Hotel din Florida, iubește muzica. Această capodoperă a ingineriei și arhitecturii se ridică până la cer, cu 638 camere de lux și apartamente cu ferestre din podea până în tavan și dușuri cu balcon. Hotelul are, de asemenea, o piscină de 54 de ha – echivalentul a nouă terenuri de fotbal. Hotelul găzduiește o sală de spectacole live și un cazinou, precum și 30 de baruri, saloane și restaurante.

* Golden Rock Inn, Nevis, Saint Kitts și Nevis (Sfântul Cristofor și Nevis) – Găzduit într-o veche fabrică de zahăr, ocupă unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insulă, pe versanții vârfului Nevis. Pereții de piatră ai hotelului contrastează cu interiorul elegant și colecția de artă modernă care împodobește pereții, în timp ce fiecare fereastră încadrează perfect priveliștile palmierilor oscilanți și a apei turcoaz.

* Arctic Bath, Laponia suedeză, Suedia – Această proprietate unică este un adevărat hotel plutitor. Vara, alunecă senin pe râul Lule, iar când se instalează iarna, este fixat într-un singur loc și accesibil printr-un ponton. Designul interesant al „Băii Arctice” se inspiră din pădure, cu bușteni încrucișați în exterior. Fiecare dintre cele șase camere are acces direct la apă, în timp ce saunele, căzile cu hidromasaj și spa-ul ajută oaspeții să se încălzească în zilele reci – mai ales după scufundarea în gheață, activitate rezervată doar celor curajoși.

Autor: Alina Andrei, RADOR

https://practicalwanderlust.com/how-to-plan-a-trip-travel-planning-tips/

https://www.nytimes.com/2011/07/24/travel/planning-the-perfect-vacation.html

https://www.nomadicmatt.com/travel-blogs/planning-a-trip/

https://www.iwillteachyoutoberich.com/blog/how-to-plan-a-vacation/

https://www.savoredjourneys.com/plan-perfect-vacation/

https://selectregistry.com/blog/how-to-plan-the-perfect-vacation/

https://thattravelista.com/how-to-plan-a-vacation-trip-guide/

https://www.insuremytrip.com/travel-advice/travel-planning/7-tips-to-planning-the-perfect-vacation/

https://www.msn.com/en-us/travel/tripideas/the-worlds-coolest-hotels/ss-BB1cYzJV