Echipele mobile de vaccinare anti-COVID au ajuns în peste 60% din totalul comunelor din țară (Valeriu Gheorghiţă)

Echipele mobile de vaccinare anti-COVID au ajuns în peste 60% din totalul comunelor din țară, spune coordonatorul Campaniei naționale de imunizare, Valeriu Gheorghiță.

Este vorba despre aproape 1.800 de localități din mediul rural unde au fost vaccinate aproximativ 90.000 de persoane. Valeriu Gheorghiță a precizat că săptămâna trecută s-a făcut o evaluare a centrelor fixe de vaccinare și s-a decis sistarea temporară a activității în unele dintre acestea, astfel încât personalul să poată participa la procesul de imunizare din sate.

Valeriu Gheorghiţă: Circa 80% din centrele de vaccinare fixe vaccinează mai puțin de 25% din capacitatea de vaccinare alocată fiecărui flux în parte, motiv pentru care, la acest moment, 117 centre de vaccinare fixe și-au sistat temporar activitatea.

Avem 371 de centre pentru care a fost redus programul de lucru și, de asemenea, a fost redus numărul de fluxuri în centrele de vaccinare care au rămas active. Personalul vaccinator rămâne în activitate, asigură vaccinarea în rural. Această măsură este luată, pe de o parte, pentru a echilibra costurile, pe de altă parte, pentru a putea permite accelerarea campaniei de vaccinare în rural./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 iulie