Liderii coaliţiei de guvernare nu au ajuns la un acord în privinţa desfiinţării Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie

Liderii coaliţiei de la guvernare nu au ajuns la un acord, astăzi, în privinţa convocării unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a tranşa desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

După discuţiile de astăzi, ministrul justiţiei, Stelian Ion, s-a arătat dezamăgit de atitudinea UDMR, care condiţionează desfiinţarea Secţiei de existenţa unei entităţi similare care să funcţioneze în cadrul Parchetului General.

Liderul Uniunii, Kelemen Hunor, a declarat că formaţiunea sa îşi menţine punctul de vedere, potrivit căruia, dosarele penale care îi privesc pe procurori trebuie lucrate de o structură specializată din Parchetul General şi nu de DNA.

Ministrul justiţiei a arătat că, potrivit avizului Comisiei de la Veneţia, Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie trebuie desfiinţată, iar competenţele procurorilor trebuie să fie cele anterioare existenţei acesteia./geftene/lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 iulie