Începe astăzi, la Oradea, Târgul de carte Gaudeamus Radio România. Este primul eveniment de acest gen organizat cu public în ultimele 15 luni în țara noastră, dar accesul va fi permis doar pentru categoriile de vizitatori care prezintă risc epidemiologic redus. Chiar și așa, masca de protecție și dezinfectarea mâinilor la intrare sunt obligatorii.
Cornelia Chifor, echipa de organizare: Accesul publicului va fi permis doar conform ordinului comun al Ministerului Culturii și al Ministerului Sănătății. Oamenii trebuie să fie vaccinați și să fi trecut deja zece zile de la rapel, fie să prezinte dovezile că au trecut prin boală recent sau că au făcut recent un test şi au un rezultat negativ.
Reporter: Dar ce a pregătit pentru iubitorii paginii tipărite cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio din România?
Cornelia Chifor: Fiecare dintre participanți va veni la Târgul de carte Radio România Gaudeamus cu tot ce are mai nou și mai atractiv. Foarte mulţi dintre ei nu au apucat încă să participe la niciun târg de carte dintre cele organizate până acum, astfel încât sperăm că multe vor fi în premieră prezentate publicului orădean. Dacă ajungeți în Oradea și spuneţi Piața Unirii, cu siguranță corturile Gaudeamus vă vor atrage atenția imediat. Suntem în centrul pieței, extrem de vizibili pentru toți cei care ajung în zonă. Pentru cei care nu pot să participe fizic la acest eveniment, există alternativa târgului virtual. Toate standurile de aici, din Piaţa Unirii, vor fi dublate de standuri virtuale pe www.gaudeamus.ro, iar pe site veţi găsi de fapt mai multe standuri virtuale decât la fața locului.#HUN/csimion/aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 7 iulie