Spectacol de culoare, în Munții Bucegi

Spectacol de culoare, în Munţii Bucegi. A înflorit bujorul de munte, o minune a naturii care cucereşte prin coloritul său aparte şi care se regăseşte, la final de iunie, început de iulie, pe pantele stâncoase ale Bucegilor. Cei care vor să admire bujorul de munte trebuie să se grăbească, pentru că rămâne înflorit doar aproximativ două săptămâni. Traseul spre golul alpin durează patru ore, iar priveliştea este de poveste.
“Foarte multe pensiuni au reușit să organizeze astfel de excursii, pentru că există o cerere foarte mare din partea turiștilor, mai ales cei care ne vizitează în această perioadă a anului. Este o perioadă care trebuie valorificată la maxim pentru astfel de excursii în vârf de munte, pentru că acolo se întâmplă niște lucruri extraordinare, o energie și o frumusețe desavarsită”, a spus unul dintre organizatorii unui astfel de traseu montan, Liviu Mirea.
Astfel de trasee montane organizate fac parte din pachetele turistice ale pensiunilor de la poalele Bucegilor, care se regăsesc în noua aplicaţie PRO FUNDATA. (RADIO ROMÂNIA BRAŞOV – 6 iulie)/amirea/ddaniela