Weekend la Cluj pentru toate gusturile

Pandemia cauzată de virusul Sars Cov-2 a spus ,,STOP’’ vacanțelor, pentru o perioadă, inclusiv la noi în țară. În prezent, situația epidemiologică este sub control, așa că o escapadă de weekend este bine-venită.

Clujul este o atracție turistică tentantă. Este un oraș modern și călduros. Este un loc foarte bogat în atracții turistice, care mulțumește cu ușurință pe toată lumea, de la familii cu copii, cupluri care își doresc relaxare sau tineri care doresc să exploreze o lume diferită.

Puteți începe să cunoașteți Clujul chiar din inima sa. Clădirile cu o arhitectură specifică Europei de Vest din Piața Unirii, vă vor face să vă întoarceți în timp, pentru o scurtă lecție de istorie, unde veți putea admira statuia lui Matei Corvin sau Biserica Sfântului Mihail, iar dacă sunteți atrași de muzee, o scurtă vizită la Muzeul de Istorie al Transilvaniei este cea mai potrivită alegere.

Pentru iubitorii de natură, Grădina Botanică ,,Alexandru Borza’’ ar putea fi prima atracție de acest gen. Puteți admira flori din toate culturile, de la cea japoneză, până la cea mediteraneană.. Dacă doriți să vizitați grădina, trebuie să ajungeți aici până în orele 17:00.

Dacă ajungeți la Cluj să nu vă uitați acasă aparatul de fotografiat, pentru că la câțiva kilometri de centrul orașului, este situată Grădina cu Lavandă. Aici, veți putea face fotografii într-un decor de neuitat și vă veți simți relaxați datorită parfumului florilor, pe care îl puteți lua și acasă, prin suveniruri. Iar la mai puțin de 30 de kilometri de oraș, Laguna Albastră a Clujului vă va face să credeți că sunteți pe o insulă din marea Mediterană.

Clujul are și parcuri ofertante. Dacă sunteți amatorul pozelor tip panoramă, Cetățuia este o fortificație din vremea stăpânirii Imperiului Habsburgic. Alte parcuri potrivite pentru o după-amiază călduroasă sunt: Parcul Central, Parcul Mercur, sau Iulius Parc.

Dacă sunteți firi cărora le place aventura, trebuie să ajungeți neapărat la Pădurea Hoia Baciu, de lângă Cluj-Napoca. Numeroase legende spun că aici se petrec evenimente paranormale.

Nici Salina de la Turda nu ar trebui ratată.

La Cluj puteți ajunge cu mijloace de transport, precum mașina personală, tren (gara se află la mai puțin 15 de minute de mers cu mașina), sau chiar cu avionul (aeroportul se află la 25 de minute de centrul orașului). Indiferent de ce mijloc de transport alegeți, vă puteți bucura de toate atracțiile pe care doriți să le vedeți, deoarece în Cluj beneficiați de o rețea bună de transport în comun, dar și de servicii taxi sau rent a car, așa că puteți ajunge cu ușurință și în afara orașului.

Dacă nu cunoașteți Clujul, vă puteți descărca aplicația Moovit. Cu ajutorul acesteia vă puteți ghida către obiectivele turistice vizate, folosind orice mijloc de transport doriți. Aplicația vă ajută și cu informații legate de mjloacele de transpot în comun, indicând inclusiv ora sosirii.

În ceea ce privește cazarea, puteți închiria apartamente începând cu un preț de 155 de lei per noapte, sau 200 de lei pentru pensiuni sau camere de hotel, în funcție de preferințe, iar masa o puteți servi la restaurante cu specific: italian, american, indian sau franțuzesc. Pentru cei care doresc să prelungească distracția, pot alege să-și petreacă câteva ore într-un lounge, la un spectacol de stand-up comedy, la teatru sau chiar în cluburi de noapte.

Așadar, Clujul este o destinație care îmbină perfect o lecție de istorie și cultură, cu o binemeritată relaxare în natură, însoțită de o priveliște văzută doar în fotografii.

Surse:

http://gradinabotanica.ubbcluj.ro/

https://www.salinaturda.eu/

https://www.booking.com/

https://www.airbnb.com.ro/

https://ialoc.ro/