Notele finale la Bacalaureat se afișează pe pagina de internet dedicată examenului

Realizator: Notele finale la Bacalaureat se afișează astăzi pe pagina de internet dedicată examenului. Au fost soluționate aproape 56.000 de contestații. Înaintea acestora, rata de promovare a fost de 67,8%, în creștere cu cinci procente față de anul trecut.
Reporter: Nicoleta Turcu – Primele rezultate la Bac au fost anunțate luni, 5 iulie, zi în care au fost depuse și contestațiile.
55. 982 de absolvenții de liceu au fost nemulțumiți de note și au cerut recorectarea tezelor. Numărul este însă mai mic față de anul trecut, când au fost depuse 62.500 de contestații.
Pentru a fi declarat promovat un absolvenții de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții cumulativ: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, a probelor scrise și obținerea notei 5 cel puțin la fiecare dintre acestea și obținerea mediei 6 cel puțin la probele scrise.
Reprezentanții elevilor cer ca de anul viitor să-și poată vedea lucrările de la Bacalaureat și Evaluare Naţională înainte să depună contestații. Ei vor să vadă dacă au fost notați corespunzător, în condițiile în care anul acesta la examenele naționale au fost diferențe foarte mari între unele note obținute inițial și cele după recorectare.
Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, spunea că de anul viitor corectarea lucrărilor se va face complet digital, vor fi scanate de față cu elevii, va fi aplicat un cod de identificare și se vor trimite online către evaluatori, care nu vor putea comunica între ei./pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 iulie)