Starea de alertă instituită a fost prelungită cu 30 de zile începând de la 12 iulie

Realizator: Starea de alertă, ca urmare a pandemiei de coronavirus, a fost prelungită în România cu încă 30 de zile, începând de luni, 12 iulie. Hotărârea adoptată de guvern cuprinde însă şi o serie de măsuri de relaxare, peste cele deja existente. Despre ce este vorba ne spune Nicoleta Stoian.
Reporter: Una dintre schimbări se referă la posibilitatea participării a 1.000 de oameni la evenimentele în aer liber și reducerea de la 4 la 2 m pătrați a spațiului care trebuie asigurat pentru participanții la nunți sau botezuri. Totodată crește de la 90 la 180 de zile valabilitatea certificatului care atestă vindecarea pentru cei care au trecut prin boală. Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a enumerat și alte măsuri de relaxare.
Raed Arafat: La locurile de joacă pentru copii nu se va mai solicita ca însoțitorii să fie vaccinați, plus la exterior la restaurante nu mai este regula de șase persoane la masă, deci se elimină regula de șase persoane la masă din momentul în care este eliminată și în interior.
Reporter: Raed Arafat a insistat asupra necesității vaccinării cu unul dintre serurile autorizate în țară, în perspectiva răspândirii variantei Delta, mult mai contagioasă și care ar putea provoca un al patrulea va al epidemiei de coronavirus./rpatulea/ilapadat