Sute de cetăţeni maghiari au sosit în România pentru a primi vaccinul anti-COVID Pfizer

Mai mult de 700 de cetăţeni maghiari au primit vaccin anti-COVID-19 în România – a aflat portalul unguresc Magyar Hang de la Grupul de Comunicare Strategică din România. Publicaţia mai demult a scris că în special acei cetăţeni maghiari vin în România pentru vaccin Pfizer care au primit în Ungaria vaccinul chinezesc Sinopharm, dar nu au apărut anticorpi în organismul lor.

În Ungaria în prezent nu există posibilitatea de a primi o a treia doză de vaccin, de exemplu unul occidental după doi orientali (Sputnik-V sau Sinopharm), deşi Ungaria a cumpărat vaccinuri aşa de multe, încât acum face donaţii de sute de mii de doze pentru ţări prietene – scrie Telex.

În ultimele luni au apărut semne de întrebări în ceea ce priveşte eficienţa vaccinului Sinopharm. Potrivit specialiştilor o a treia doză de vaccin occidental ar rezolva această problemă. Unii specialişti recomandă vaccinarea cu a treia doză şi în cazul serurilor occidentale în contextul apariţiei variantei delta a virusului Sars-CoV-2. Astfel s-ar putea obţine o protecţie absolută – susţin cercetătorii.

Potrivit răspunsului formulat de Grupul de Comunicare Strategică din România la întrebarea portalului Magyar Hang „În România în ultima perioadă 715 de cetăţeni maghiari au fost vaccinaţi, în marea lor majoritate cu Pfizer şi sosesc în continuare solicitări”.

Székely Ervin, RADOR