Sute de reclamații la ANPC doar în primul trimestru al acestui an

Sute de reclamații au fost făcute de cetățeni la Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor doar în primul trimestru al acestui an. Cele mai multe sesizări au avut ca obiect calitatea deficitară a alimentelor, a serviciilor și a produselor financiare. Are detalii corespondenta RRA din județul Galați, Maria Măndiță.
Reporter: În primul trimestru al acestui an, inspectorii de la Comisariatul Județean de Protecția Consumatorilor Galați au efectuat peste 720 de acțiuni de verificare, aplicându-se amenzi de peste 380.000 de lei.
comisar șef Eugen Hristache: În urma acestora au fost aplicatie 145 amenzi contravenționale în valoare de 382.900 de lei şi 151 de avertismente. Sancțiunilor menționate li s-au adăugat și măsuri complementare de oprire definitivă de la comercializare a unor produse în valoare de circa 14.000 de lei și de oprire temporară de la comercializare a unor produse în valoare de peste 200.900 de lei.
Reporter: Inspectorii au dat curs și celor peste 280 de reclamații ale consumatorilor, aceștia recuperându-i pagubele înregistrate, mai spune comisar șef Eugen Hristache.
comisar șef Eugen Hristache: Cât privește de 286 de sesizări și reclamații primite din partea consumatorilor, acestea au constat în neeliberarea numerar de către ATM, încasare comisioane nedatorate, refuz informații privind situația contului și transfer bancar neefectuat.
Reporter: Totodată, de la începutul anului și până în prezent la nivelul județului Galați au fost realizate 350 de acţiuni de informare, educare şi consiliere a consumatorilor și operatorilor economici privind modificările legislative în domeniu.#HUN/denisse

RRA – 10 iulie