Bucureştiul salută rezultatele alegerilor legislative anticipate din Republica Modova

Bucureştiul salută rezultatele alegerilor legislative anticipate de ieri, din Republica Modova, câştigate de Partidului Acţiune şi Solidaritate, al preşedintei Maia Sandu.

Într-un mesaj pe Twitter, preşedintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe moldoveni pentru spiritul civic şi pentru opţiunea clară pentru reforme, stat de drept şi integrare europeană. Reacţiile clasei politice de la Bucureşti – într-o sinteză realizată de Iulia Gherman:

Reporter: Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de felicitare cetățenilor Republicii Moldova pentru opțiunea clară pe care au exprimat-o ieri la vot pentru integrarea europeană.

Şeful statului, dar și premierul Florin Cîţu au subliniat că România va fi alături de Republica Moldova în susținerea reformelor. Şi clasa politică de la București a reacționat, salutând victoria obținută de Partidul Acțiune și Solidaritate.

Liderul PNL, Ludovic Orban, afirmă că decizia președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, de a organiza alegeri anticipate s-a dovedit una corectă, iar cetățenii au ales calea proeuropeană.

Rezultatul obținut la alegeri redeschide șansa Republicii Moldova de a deveni un partener și un membru al Uniunii Europene – a spus și vicepremierul Dan Barna, copreședinte al USR PLUS, care s-a arătat convins că în acest context suportul acordat de Guvernul României va deveni unul mai consistent tocmai pentru susținerea reformelor necesare.

Mesajele de felicitare au venit și din partea opoziției; președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, a spus tot într-o postare pe o rețea de socializare că cetățenii moldoveni au dat o nouă dovadă că vor să își construiască un viitor european, parcurs care va fi sprijinit de reprezentanții PSD./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 iulie