Vicepremierul Dan Barna se declară încrezător că Roșia Montană va deveni monument protejat de UNESCO

Vicepremierul Dan Barna, copreședinte USR PLUS, se declară încrezător că Roșia Montană va deveni monument protejat de UNESCO. El a precizat că subiectul va fi abordat în ședința coaliției din această după-amiază.

Dan Barna: România are un dosar depus la UNESCO. Din poziţionările pe care le-am văzut în ultima perioadă, nu am văzut nicio solicitare asumată de către vreunul din parteneri, de retragere a acestei solicitări. Deci, eu sunt foarte încrezător că, la finalul acestei veri, Roșia Montană va deveni monument protejat UNESCO. Repet, nu a existat nicio solicitare de delistare care să fie asumată de vreun comunicator sau lider al partenerilor din coaliţie.

Realizator: Săptămâna trecută, premierul Florin Cîțu a afirmat că o decizie privind modul în care este gestionat dosarul de înscriere a sitului Roșia Montană, în patrimoniul mondial al UNESCO, trebuie luată la nivelul coaliţiei. Premierul a mai spus că nu a făcut niciun demers oficial care să vizeze retragerea dosarului./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 iulie