36 de ani de la concertul Live Aid

Astăzi, 13 iulie, se îndeplinesc 36 de ani de la organizarea concertului Live Aid, cunoscut pentru donarea fondurilor obținute din vânzarea biletelor către Etiopia, pentru combaterea foametei.

Concertul a avut loc pe stadioanele Wembley, din Londra și JFK, din Philadelphia și a fost transmis în direct la televizor.

Nume precum: David Bowie, Elton John, Paul McCartney, George Michael, dar și trupe precum U2 sau Queen s-au unit pentru a  încânta publicul londonez, iar artiști precum Madonna, Mick Jagger, Tina Turner sau Phil Collins, au surprins publicul din Statele Unite.

Trupa Queen a scris istorie la acest concert. Doar de 20 de minute au avut nevoie cei patru membri ai trupei engleze, pentru a cuceri Wembley-ul și pentru a rămâne întipăriți în mințile fanilor chiar și după mai bine de 30 de ani.

Cunoscutele improvizații vocale ale solistului trupei, Freddie Mercury au făcut un stadion întreg să răsune. Trupa a fost acompaniată de mulțime și la melodii celebre, precum We Are The Champions sau Radio Ga Ga. Un alt moment memorabil a fost dansul solistului trupei Queen în fața camerei, pe piesa Hammer to Fall. Alte melodii celebre interpretate pe stadionul de la Wembley au fost: Bohemian Rhapsody, Love Of My Life, Crazy Little Thing Called Love sau We Will Rock You.

Momentul trupei Queen, de la concertul Live Aid din 13 iulie 1985, a fost prezentat și în filmul biografic Bohemian Rhapsody, din 2018, unde Rami Malek îl interpretează pe Freddie Mercury, solistul trupei Queen.

Autor: Ioana-Cristina Șogodel

Surse:

https://www.britannica.com/topic/rock-London-1960s-overview-1371200