PAS din Republica Moldova are cel mai bun scor înregistrat vreodată de un partid de dreapta

România salută rezultatele alegerilor din Republica Modova ca pe o victorie a democraţiei şi promite sprijin în procesul de integrare europeană, după ce partidul prezidenţial, Acțiune și Solidaritate, a câştigat majoritatea locurilor din Parlament. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis felicitări cetățenilor moldoveni pentru opţiunea clară pentru reforme şi stat de drept şi a lăudat-o pe preşedinta Maia Sandu, fondatoarea partidului, pentru curaj, perseverență și viziune.
Potrivit colegilor de la Radio Chişinău, este cel mai bun scor înregistrat vreodată de un partid de dreapta în Republica Moldova, iar preşedintele interimar al formaţiunii, Igor Grosu, a anunţat că echipa guvernamentală este pregătită.
Igor Grosu: Suntem gata să numim un nou guvern și să prezentăm publicului un plan de guvernare pentru următorii patru ani. Vom avea câteva priorități, în primul rând curățare justiției și lupta cu corupția.
Realizator: Doar alte două formaţiuni au mai intrat în Parlamentul de la Chişinău: Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor cu 32 de mandate şi Partidul ŞOR cu 6. Liderul socialist, Igor Dodon, a declarat că va face o opziţie responsabilă, dar a comentat – potrivit agenţiei ruse de presă TASS – că perioada bunelor relaţii cu Rusia a luat sfârşit./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 iulie