Toţi pasagerii care sosesc pe Aeroportul Henri Coandă, din ţări aflate pe lista galbenă, pot utiliza fluxul verde (fără control DSP)

Începând de astăzi, 13 iulie, toţi pasagerii care sosesc pe Aeroportul Henri Coandă, din ţări aflate pe lista galbenă, pot utiliza fluxul verde (fără control DSP) dacă prezintă un certificat digital european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Potrivit sursei citate, pasagerii care sosesc din ţări aflate pe lista roşie pot utiliza, de asemenea, fluxul verde, dar numai dacă prezintă un certificat digital european COVID. Compania precizează că certificatele digitale emise de Marea Britanie nu sunt valabile.

Compania recomandă pasagerilor care sosesc din ţări aflate pe lista roşie sau galbenă să-şi completeze din timp formularul solicitat de autorităţile sanitare din România. Acesta poate fi descărcat de pe site-urile companiilor aeriene sau de pe site-ul Ministerului de Externe./lalexandrescu/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 iulie