Accidente în lanţ pe Autostrada Soarelui

Echipe de intervenție acționează în zona municipiului Medgidia, în județul Constanța, unde în această dimineață s-au produs două accidente rutiere, într-unul dintre ele fiind implicate 20 de autoturisme.

Poliția a impus rute ocolitoare, iar răniții au fost transportaţi la spital. Corespondentul nostru, Sorin Cealera, este acum în direct cu cele mai noi informații despre acest subiect. Bună dimineața, Sorin.

Reporter: Bună dimineaţa. Într-adevăr, circulația este blocată pe Autostrada Soarelui în urma accidentului în lanț produs în această dimineață, între kilometri 181 și 183, în sensul de mers spre Constanța, din cauza numărului foarte mare de mașini care se îndreaptă spre mare în acest weekend, în care se aşteaptă din nou peste 100.000 pe Litoral.

Cele mai noi informații furnizate de ISU Dobrogea spun că, în total, au fost preluat zece victime, între care patru minori. Un bărbat și doi copii au fost transportați la Urgența Spitalului Municipal Medgidia, cinci persoane au primit îngrijiri medicale la locul accidentului. La nivelul Spitalul Județean de Urgență Constanța a fost activat planul alb, pentru că echipajele SMURD şi ambulanțele Serviciului Județean Constanța au transportat multe persoane rănite în urma acestui carambolul de proporții produs pe A2 în care, conform ultimelor date furnizate, sunt implicate 52 de autoturisme cu 146 de persoane în patru zone, de fapt, de carambol.

Situația rămâne complicată pe A2, unde a fost activat planul roșu de intervenție, forţe impresionante din mai multe județe: Constanța, Călărași, Ialomiţa, dar şi din București, au fost trimise încă de dimineață pentru a evalua în total aproximativ 140 de persoane în urma accidentelor din această dimineață, după ultimele declarații ale inspectorului şef al ISU Dobrogea, Cristian Amarandei.

În acest moment, sunt cozi mari pe A2, iar traficul este deviat pe la nodul rutier de la kilometrul 160 pe DN 22C, Cernavodă-Murfatlar. Autovehiculele avariate sunt mutate pe banda de urgență, iar poliția intervine pentru a decongestiona zona, astfel încât circulaţia să poată fi reluată într-un timp cât mai scurt, având în vedere fluxul mare de turişti către Litoral. Poliţia recomandă celor care vor să ajungă la mare astăzi să folosească și ruta alternativă București- DN3-Constanța./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 iulie